Vilka fönster passar till ditt hus?

Vilka fönster passar till ditt hus?

Funderar du på att byta fönster och bor i villa eller radhus? Om du den senaste tiden har känt ett drag från dina fönster är det verkligen på tiden att du byter fönster så att du slipper det till nästa vinter.

Vackra fönster med spröjs
Gillar du den gamla stilen på fönster, med spröjs, finns det stora sådana fönster. Fönster med uppdelade partier i trä, ger en särskild charm till hela bostaden. Sådana fönster passar sekelskifteshus och äldre villor.

Vridfönster
Fönster som öppnas inåt eller utåt. Vridfönster passar särskilt väl till funkishus, då själva fönstret oftast är stort och utan spröjs. De passar stilen på funkishus som ska ha stora panoramafönster. Att öppna stora fönster kan verkligen vara svårt. När de sedan ska tvättas är en lätt vridning av fönster det enklaste. Då behöver du inget utrymme inåt eller utåt av fönstret. Samtidigt får du in allt ljus som du önskar i bostaden.

Altanfönster
Sedan har vi altanfönster, som du antingen  kan montera på altanen, så blir den inglasad, eller som du monterar mot altanen, så tar fönster in ljuset från altanen.
Fönsterdörrar
Många installerar även fönsterdörr mot altanen för att just få in ljuset. Och dagsljuset behöver vi så väl in i våra bostäder.

Energifönster
Visste du att fönster och dörrar, står för så mycket som en tredjedel av all värme som läcker ut ur en bostad? av den anledningen är det viktigt att ha välisolerade fönster och dörrar. Om du behöver fönster som inte släpper ut all värme inomhus, så är just Energifönster bland de allra bästa fönster som du kan välja till din fastighet. Energifönster har 2-, oftast 3-glas-fönster med Ädel- eller Argongas mellan fönsterglasen. Gasen mellan glasen isolerar fönstret så att inte värmen sipprar ut och det där den bästa tänkbara isolering som du behöver. Med Argon- eller Ädelgasen behöver du heller inte tvätta mellan de olika glasen på dina fönster. Det kommer inte in smuts mellan fönsterglasen helt enkelt
3-lufts-fönster
Ett 3-lufts fönster har uppdelning på fönster i tre delar. Den mittersta delen går inte att öppna, medan de två yttersta delarna är öppningsbara. På så sätt behöver du inte öppna så stora ytor trots att fönstret som du har är stort.
Vi behöver ju ljus in i våra bostäder. Vi människor är ju beroende av ljuset för att orka med vår vardag. Därför är fönster som du både kan ha stängda samtidigt som du vädrar, bland de bästa fönster som du kan välja.