Tips vid många hundar

Tips vid många hundar

Att ha en hund hemma är mysigt. Att ha fler än så är ännu mysigare. Det innebär också mer jobb att ha många hundar, något som är bra att ha i åtanke. 

Att ha flera hundar är bra om du jobbar utanför hemmet. Då får dina hundar sällskap av varandra och dem kan umgås i en flock. Det gör att hundarna kan leva på ett sätt som är mer naturligt för dem. Hundarna kommer dessutom ha väldigt roligt tillsammans.

Tänk på detta för din flock

Tänk på att varje hund som du har hemma är unik. Varje hund har sin egna personlighet och sina egna karakteristiska egenskaper. Det är viktigt att se till varje hunds behov och inte behandla din flock som en enda enhet. Tänk på att gosa med och ge varje hund uppmärksamhet varje dag. På så sätt kommer de känna sig sedda och omtyckta. Hundar vill gärna socialisera så ta alla tillfällen i akt för detta för alla enskilda individer.

Känn även regelbundet efter hur flocken fungerar tillsammans. Medan vissa hundar älskar att bo med andra hundar passar andra hundar bättre som ensamdjur. Att ha koll på att flocken är i harmoni är en av de viktigaste uppgifterna du som hundägare har om du äger många hundar. Om en ny hund inte passar in i flocken kan det vara mest lämpligt att ge den ett nytt hem. Helt enkelt för att undvika oro och otrygghet.

Har du tillräckligt med utrymme?

Om du vill ha många hundar i hemmet är det viktigt att fundera på hur många som faktiskt får plats i din bostad. Hundar behöver utrymme, men hur mycket beror på hund till hund. Vissa hundar föredrar att hänga i soffan under dagarna medan andra är mer aktiva runt om i hemmet och vill ha mycket plats att springa på, både inne och ute. Hur mycket utrymme som behövs beror inte bara på flockens antal utan framför allt på vilken typ av hundar din flock består av.

Ha också i åtanke att det blir mycket jobb med flera hundar. Det kommer gå åt mycket tid till hundträning, promenader, tvätt och städ. På den positiva sidan kommer du att få mycket mer blöta pussar och varma kramar från dina djur om du har många hundar hemma. Att ha en stor flock ger mycket kärlek.