Förverkliga drömhuset?

Har du också drömt om att utforma ditt hus precis som du önskar det?

Den som har lyckan att bli husägare, har säkert en drömbild av hur huset ska vara. Det är ju en del av charmen att vara husägare; dels drömma om hur du önskar att huset ska vara, dels se till att förverkliga det, kanske en bit i taget?

Den som inte har så stor budget att använda sig av för att förverkliga drömhuset, kanske kan renovera en sak i taget. Oftast börjar man i vardagsrummet. Det är lättast att renovera och kräver inte så mycket. Det är lätt att vara måla om eller tapetsera väggarna. Kanske man passar på att måla om fönster då man ändå håller på. Och målar man om fönster, kanske man passar på att montera nya fönsterbrädor – och elementskydd, och varför inte mura en öppen spis, när man ändå håller på? Har väggarna fått ny tapet kanske man inser att även golvet behöver renoveras?

Ja du ser hur lätt det är att hela renoveringen sväller ut. På så sätt är man aldrig ledig, det är alltid något som behöver renoveras.

Varför inte passa på att renovera allt på en gång?

Ett annat sätt att renovera huset är ju att passa på att renovera hela huset på en gång. Då kan man anlita en totalentreprenad i Stockholm som i så fall tar hand om allt i huset. Det kanske blir lite rörigt medan de håller på, kanske de kan passa på när man själv är på semester? Att bo någon annanstans är ingen dum idé. Hantverkarna kanske kommer tidigt på morgnarna, när man själv knappt har kommit upp ur sängen… Det kan kännas lite pinsamt att ta emot hurtiga hantverkare i pyjamas.

En annan fördel med att anlita en firma för en totalentreprenad är att de tar hand om allt som man själv önskar att man själv kunde göra (men inte kan). Tänk att få vara som ett litet barn på julafton, och bara peka på saker och ting och säga hur man önskar det hela och så ser de till att det är precis så när man själv kommer tillbaka hem igen.

Men vad kostar en totalentreprenad?

Måste man vara miljonär för att anlita en totalentreprenad? Det är ju inte alla som är det, direkt. Däremot lär man bli miljonär med det huset som man renoverar från grunden. Och med tanke på det kanske det lönar sig att låna till en riktig renovering av huset. Då höjer man värdet på huset och då kan en totalrenovering av huset löna sig. När det senare är dags att sälja huset, lär man ju få tillbaka det som man har satsat, eller hur?

Fastigheter och aktier – det enda som växer i värde

Det sägs att det som man är säker på växer; är aktier och fastigheter. Det är tydligen så enligt statistiken – och statistiken ljuger väl inte, eller hur? Så om man har råd att köpa en fastighet kanske det även lönar sig att renovera huset? För det som man satsar på huset i form av renoveringskostnader, kanske man får tillbaka sedan när man vill sälja huset? Kanske man då kan köpa sig ett finare hus, som man i sin tur renoverar igen?