Byggställning till renoveringen

Byggställning till renoveringen

Är det dags att renovera herrgården, eller den egna villan? Fasaden behöver ju renoveras med jämna mellanrum. Fönster och dörrar är särskilt utsatta på ett hus. När man bygger nytt är det för det första viktigt att bygga med rejäla material och hög kvalitet. Gör man det behöver man inte renovera så nära inpå det att man byggt huset. Men efter 10-15 år är det ändå dags att börja se om sitt hus.

Det är då som det börjar synas om man har byggt med bra material eller om man man har fuskat med kvaliteten. Det är då som det är dags att antingen måla om eller ersätta med helt nytt material. Allt beror ju på hur utsatt huset är för väder och vind.

Hyr byggställning till renoveringen

Ska du måla om, så är det alltid bäst att göra det antingen under sommar, höst eller vår. Som alla förstår behöver man en torr säsong när det är dags att måla om. Det som många glömmer när de ska måla om fasaden är att även tänka på säkerheten, inte så mycket din egen som hantverkarnas säkerhet. Är det så att du anlitar en byggfirma är det lätt att tänka att det är deras chef som ansvarar för hantverkarnas säkerhet. Men så är det inte. Det är den som anlitar firman som är ansvarig för hantverkarnas säkerhet.  Och det är ju du, som vill att firman kommer och renoverar huset. Det säkraste är att hyra en byggställning. En sådan kommer du förmodligen inte att behöva där emellan. Hyr du en sådan slipper du förvara den och betalar endast för den n är du använder den.

Vad behövs för att måla om huset?

Är det så att du vill antingen byta ut fasaden med ´nytt material eller vill måla om huset med en ny färg, så behöver du ett bygglov till det. Det är inte alla som tänker på att en ny färg kräver ett bygglov, men så är det. Det bästa är att ta reda på pm du behöver ett bygglov inför renoveringen är att ta kontakt med sin stadsdelsnämnd, byggnämnd eller den nämnd i din stad som är myndighet vad gäller fastigheter i din kommun.

  • Du behöver byggställningar om huset är mer än 2 meter högt ovan markytan.
  • Du behöver skrapa, och målar färg när du ska måla om
  • Du bör även skaffa nytt material som du ska ersätta gammalt material som inte håller så länge till.